Wattle Room kindergarten - Aspendale Gardens

Routed log
Routed log

Details make the sandpit more engaging

Steppers
Steppers

Consideration is always made of the way children move through space

Seating Area
Seating Area

Social gathering place for small groups

Routed log
Routed log

Details make the sandpit more engaging

1/4

Nature play within a manageable framework was the aim of this playspace at Wattle Room.

 

Leaf Design Studio developed,  documented and saw through to construction this natural playspace for one of the kindergarten spaces at Aspendale Gardens Community Service in Victoria.

Focussing on increasing the sensory interest and play opportunities within a budget, this design incorporates a creek bed fed by natural log sluice; natural sandpit edges; new planting; seating circle and an embankment slide.