Marie Wallace Reserve Playspace refurbishment 

Commendation in Knox Design and Development Awards, 2021
Steel tunnel and revolving door
Steel tunnel and revolving door

Tunnel by Bigfish workshop laser cut panel by Entanglements

press to zoom
Train area and accessible signal box
Train area and accessible signal box

press to zoom
Cubby village
Cubby village

Steel cubby by Bigfish workshop

press to zoom
Steel tunnel and revolving door
Steel tunnel and revolving door

Tunnel by Bigfish workshop laser cut panel by Entanglements

press to zoom
1/8

Having been involved in the design of various parts of this playspace since 2002, we were delighted to be asked to upgrade and update this prominent local playspace - affectionately called Train Park by the locals.

 

Given the depth of feeling about the playspace, interventions were careful and measured, to retain the character of the space, but extend the play opportunities, make it more accessible and bring parts up to Standard. 

 

In particular, a new junior playspace was designed around the existing train; interpretive graphics included around the station, the range of activities extended to include many more with movement; a cubby village and butterfly roof built on the sandpit area; and the nature play area enhanced with unique spinning doors and natural hangout spots.

As seen on MammaknowsEast